Informatie verzamelen

Er is online niet zo heel veel relevante informatie te vinden voor scholieren die willen werken met micro-organismen tijdens hun PWS. Veel is te vinden over micro-organismen die ziekten veroorzaken of over hoe je voedsel moet conserveren zodat micro-organismen geen kans krijgen om het te bederven. Buiten die onderwerpen wordt het lastig om wat te vinden over micro-organismen Er zijn een paar opties waar je veel relevante informatie kunt vinden.

 

Wikipedia. Sommige scholen houden er niet van als je alles van Wikipedia haalt, maar de informatie die jullie er vinden over micro-organismen zijn prima. Veel literatuur is academisch Engels en lastig te lezen en interpreteren voor scholieren. Wikipedia vat het vaak prima samen. Vergeet niet om ook op de Engelse pagina’s te kijken.

 

Studieboeken. Er zijn weinig Nederlandse boeken in de bibliotheken waar je relevante informatie kunt vinden. Wel staat er veel informatie in de studieboeken die zijn geschreven voor de studenten van MBO of HBO analisten opleidingen. Ken je misschien iemand in je kennissenkring (of die van je ouders?) die zo’n opleiding heeft gevolgd.

 

Internet. Internet is heel groot en dus adviseren we je een paar relevante pagina’s zoals Micropia of KNVM. En dit is misschien wel de beste pagina voor jullie Microbiologie.info .

Voor plaatjes kun je wel gebruik maken van het gehele internet.